Skip to main content

Prekonanie problémov s erekciou pomocou kondómu - Tuhý výkon napriek gume

Problémy s erekciou pri používaní kondómov sú rozšírené a môžu mať rôzne príčiny. Podľa štúdie Crosbyho a kol. z roku 2013 25 % mužov uviedlo, že mali problémy s erekciou pri nasadzovaní kondómu. Nemusí to však nevyhnutne súvisieť s erektilnou dysfunkciou. Svoju úlohu často zohrávajú psychologické faktory.

Používanie kondómu môže vyvolať stres a tlak na výkon. Myšlienky ako "dúfam, že to tentoraz vyjde" alebo "minule to nevyšlo" vytvárajú napätú situáciu, ktorá sťažuje erekciu. Problémy s erekciou môže zhoršiť aj hanba alebo strach, že penis môže byť príliš malý pre kondóm alebo partnerku.

Existujú však aj čisto fyzické dôvody: Nasadenie tesne priliehajúceho kondómu vytvára tlak na penis a môže viesť k zhoršeniu prietoku krvi. To môže viesť k problémom s erekciou, najmä pri kondómoch, ktoré dokonale nesedia. Pre bezstarostný a bezpečný sex je preto rozhodujúca aj správna veľkosť kondómu.

Tipy pre stabilnú erekciu s kondómom

1. venujte pozornosť veľkosti kondómu

Príliš tesný alebo príliš široký kondóm môže brániť erekcii. Venujte pozornosť správnej veľkosti kondómu, to nielenže zvyšuje pocit a zábavu, ale zabezpečuje aj väčšiu bezpečnosť, pretože správny kondóm sa napríklad len tak nezošmykne.

Určite veľkosť kondómu teraz

2. Znížte vzrušenie

Snažte sa k používaniu kondómu pristupovať uvoľnene a pokojne. Vyhnite sa myšlienkam na výkon a namiesto toho sa sústreďte na moment a erotickú náladu.

3. Používajte krúžok na penis

Krúžky na penis, napr. z mäkkého silikónu, môžu pomôcť stabilizovať erekciu znížením odtoku krvi. Mali by sa však používať opatrne a len na krátky čas.

4. stimulujúce lubrikanty

Lubrikanty s miernymi erekciu podporujúcimi alebo stimulujúcimi zložkami, ako je L-arginín alebo mentol, môžu byť v niektorých prípadoch prospešné. Uistite sa, že neexistujú žiadne nezlučiteľné vlastnosti a že gél je schválený na používanie s kondómami. Aby bol gél účinný, musí sa logicky aplikovať na kondóm, t. j. na penis pred nasadením kondómu.

5 Dostatočné vzrušenie

Venujte dostatok času stimulácii a vzrušeniu. Zbavte sa stresu a rušivých myšlienok, zhlboka dýchajte a sústreďte sa na svoje potešenie. Svoje libido a potenciu môžete zvýšiť aj pomocou niekoľkých doplnkov stravy, napríklad nášho doplnku MISTER SIZE.

Ďalšie tipy, ako zvýšiť svoju potenciu

6. robte si prestávky

Robte si krátke prestávky medzi jednotlivými aktivitami a meňte polohy alebo činnosti. Krátke prerušenie môže znížiť tlak.

7. správne používanie

Kondóm si natiahnite na penis, keď je vztýčený. Nesprávne používanie môže narušiť vašu erekciu.

Kondóm si nasaďte správne

8. Žena musí mať tiež dostatok vlhkosti

Ak kondóm nemôže počas penetrácie dostatočne skĺznuť, môže dôjsť aj k zrúteniu erekcie. Ak vaša partnerka trpí napríklad vaginálnou suchosťou, pohlavný styk môže byť pre ňu nielen nepríjemný, ale môže ovplyvniť aj jej vlastnú stabilitu. Mastnoty, oleje a krémy môžu napadnúť kondóm, preto ich nepoužívajte ako pomôcky alebo náhradu za osobné lubrikanty. Používajte preto len vhodné lubrikanty, napríklad lubrikanty na vodnej báze, ako je MISTER SIZE Bio Lubricant, ktoré sú vhodné aj na použitie s kondómami.

9. Vyhnite sa rozptyľovaniu

Myšlienky, ktoré odvádzajú pozornosť od vzrušenia, môžu uprednostniť problémy s erekciou. Snažte sa zostať v danom momente. Príčinou môže byť vonkajší stres, napríklad z práce alebo rodiny.

10. komunikácia s partnerom

Otvorená výmena názorov s partnerom o obavách alebo neistotách spojených s používaním kondómu môže veci uvoľniť. Otvorene hovorte o svojich obavách, problémoch a strachu, aby obaja partneri mohli lepšie reagovať jeden na druhého.

11. dostatočná prax - masturbácia s kondómom

Prax robí majstra, a to platí aj pre kondómy. Napríklad pri masturbácii môžete každú chvíľu použiť kondóm. Takto si to môžete vopred nacvičiť a zvyknúť si na pocit sexu s kondómom. V čase, keď budete mať sex, si už na kondóm zvyknete a nebudete mať žiadne problémy.

12. Odborná pomoc

Ak problémy s erekciou pretrvávajú, môže byť užitočné lekárske vyšetrenie, aby sa vylúčili organické príčiny, ako je vápenatenie ciev, hormonálne poruchy alebo nervové problémy. Ak sú všetky rady zbytočné, môže byť užitočná aj párová terapia alebo sexuálne poradenstvo na vyriešenie možných psychických blokád. Príčiny erektilnej dysfunkcie v zásade nemusia mať nič spoločné s kondómami:

Iné príčiny erektilnej dysfunkcie

Záver

Pokiaľ neexistujú žiadne fyzické príčiny, so správnym prístupom, trochou trpezlivosti a uvoľnenia, správnou veľkosťou kondómu pre vás a trochou praxe môžete ľahko zvládnuť používanie kondómov bez problémov s dosiahnutím erekcie. Sex s kondómom znamená príjemný a bezpečný styk.

Ak si stále nie ste istí svojou veľkosťou kondómu, my v MISTER SIZE vám ponúkame aj správne meracie pomôcky, ako je náš kondómový merací prístroj, naša meracia aplikácia alebo malé balenia 3 kondómov na bezrizikové testovanie, kým nenájdete správnu veľkosť.

Kúpte si vhodné kondómy teraz

Mister Size
Viac článkov

Prvý sex: Tipy a informácie, aby to bolo krásne

Prečítajte si teraz

Čo je Pearl Index - a prečo sú kondómy dobré!

Prečítajte si teraz

Správne skladovanie kondómov

Prečítajte si teraz